Schoolgeld familie Chibuyi

Tijdens ons verblijf in Kenia 2010 kwamen we in contact met een, in dienst van een Keniaans beveiligigsbedrijf, bewaker van de vakantiehuisjes.
 
Hij is erg blij dat hij wat geld voor zijn gezin (man, vrouw en 2 kinderen van 5 en 7 jaar) kan verdienen want er is veel werkloosheid en dus ook veel armoede. Met zijn werk probeert hij om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.
 
Het leven in Kenia mag voor ons europeanen misschien erg goedkoop lijken maar hij verdient voor 6 dagen per week en 12 uur werken per dag zelfs voor Keniaanse begrippen een laag maandsalaris.
 
Het gevolg daarvan is dat hij meestel geen geld heeft om zijn 2 kinderen naar een goede school te laten gaan. Er zijn meerdere soorten basisonderwijs in Kenia;
- overheidsschool (gratis onderwijs met soms meer dan 100 leerlingen in de klas zodat de leerkracht dus geen goed onderwijs aan elke leerling kan geven)
- privé school (niet gratis maar met een normaal aantal leerlingen met voldoende aandacht voor de leerlingen en hun vakken)
 
                        
                          Pauline Chibuyi                                           Denis Chibuyi
 
De bewaker weet als geen ander dat een goede opleiding essentieel is voor zijn kinderen. De kinderen zijn tenslotte de toekomst van het land! Daarom heeft hij gekozen voor een privéschool.
 
Soms lukt het hem om ze een trimester naar school te laten gaan, maar vaak ook niet.
 
Omdat de Fahari Foundation staat achter een goede opleiding voor kinderen zodat zij het land op een hoger niveau kunnen brengen en uiteindelijk dus volledig zelfstandig kunnen functioneren, hebben we besloten om met de door u gedoneerde gelden de opleiding van deze 2 kinderen voor de komende 2 jaar aan The Little Roots Academy in Ukunda te betalen.
 
                                           
 
                           v.l.n.r. directeur van de school, Titia en Bas Giling, vader Chibuyi
 
 
Doneren?