Mtwapa basis programma

 
In augustus 2010 zijn wij, na ons bezoek aan Kenia, van start gegaan met het zoeken naar sponsoren voor de kinderen van Mtwapa.
 
We zijn begonnen met 16 weeskinderen die door een aantal vrijwilligers werden geholpen. Zij deden dat geheel belangeloos voor die kinderen die toch al de liefde van hun eigen ouders moesten missen.
 
                                         
                                          enkele van de eerste groep kinderen
                                                        met vrijwilligers
 
Helaas waren zij niet bij machte om voor alle noodzakelijke levensbehoeften voor deze kinderen te zorgen. Ze probeerden de kinderen in elk geval minimaal 1 x per dag te eten te geven, maar met de schamele middelen die zij hadden lukte dat niet altijd. Met noodzakelijke levensbehoeften bedoelen wij echt basisbehoeften zoals minimaal 1 x per dag een voedzame maaltijd, beschikking over schoon drinkwater, kunnen slapen onder een muskietennet (de malariamug zorgt nog steeds voor onnodige sterfgevallen), indien nodig naar een dokter kunnen gaan, aanschaf van schoolkleding (verplicht in Kenia, zonder schoolkleding geen scholing). Vrij snel hebben we voor deze 16 kinderen een persoonlijke sponsor gevonden. Zij doneren € 25,00 per maand aan onze stichting en daarmee zijn deze kinderen verzekerd van hun eerste levensbehoeften.
 
         
           uitdelen watertanks en                     voedzame maaltijd                     de afwas doen
              muskietennetten
 
          
         vrijwilligers met kinderen               nieuwe schooluniformen            de kinderen zijn u dankbaar
 
                              
                               na een klein jaartje steun van steunouders hebben de kinderen
                                     weer plezier en zien er veel beter en verzorgder uit
 
Inmiddels is de groep kinderen flink uitgebreid! Onze enorme dank aan al de sponsoren  die zich het lot van deze kinderen hebben aangetrokken!
 
Doneren?