Basisbehoeften voor (wees)kinderen samen met u!!!

 

Tijdens ons bezoek aan Kenia in 2010, kwamen we in het dorp Mtwapa in contact met 16 weeskinderen die niets maar dan ook helemaal niets hadden.
Geen eten, geen schoon drinkwater,geen matras, geen geld voor scholing, niets. Kansloos.........
Vier vrijwilligers hadden zich het lot van deze kinderen aangetrokken en wilden hen helpen maar ze hadden zelf ook geen geld.
 
Tijdens ons bezoek werden we verrast met een optreden van de kinderen. Als u op de filmpjes klikt, ziet u wat wij zagen;
 
 
 
 

 

Tijd en aandacht was het enige (ook belangrijk) wat ze deze kinderen konden geven.

Ze gingen bij rijke mensen kleding wassen om aan geld te komen maar daar konden ze nog niet eens een maaltijd per kind per dag mee bekostigen.
Dringende zaken dus!!!
 
Enorm aangestoken door het enthousiasme van de kinderen en de nood voor hulp besloten wij als Fahari Foundation om deze kinderen te gaan helpen. Eerst hebben we uit laten rekenen hoeveel de basisbehoeften (ten minste een maaltijd per dag, schoon drinkwater, matrasje, muskietennet en een beetje scholing zodat de cirkel doorbroken kan worden) per kind zouden gaan kosten. Dat bleek in 2010 "slechts" 25,00 euro per kind per maand te zijn.
 
Er zijn vele weeskinderen in Mtwapa. Na overleg met de Keniaanse begeleiders, werd besloten om die kinderen tot het project toe te laten als er meteen een sponsor voor die kinderen was.

Inmiddels is het aantal kinderen die we kunnen helpen uitgebreid en we hebben voor alle kinderen donateurs gevonden om dit voor elkaar te krijgen.
 
 
 
ONZE HARTELIJKE DANK DAARVOOR!!!!!
 
 
Toen kwam er een logisch vervolg!
 
Naast de basisbehoeften voor deze kinderen was er ook dringend een goed onderkomen nodig waar deze kinderen konden eten, onderwijs volgen en konden slapen!
 
Na verschillende mogelijkheden te hebben onderzocht, hebben we grond aangekocht en er een rescue centre (Trots Foundation Centre) op gebouwd.
 
In februari 2015 is dit centrum officieel geopend en is het een echt thuis geworden voor alle kinderen.
 
 
Doneren?