Doelstelling 2020

                                                 
Naast de belangrijke taak om voor elk (wees)kind die in ons project zit in het Trots Foundation Centre (TFC) op Bomani (Mtwapa, Kenia) steunouders te vinden liggen er nog een grote uitdagingen voor ons!
 
Hieronder een opsomming van de diverse uitdagingen die wij dit jaar het liefst zouden willen afhandelen:
 
 
- Er is dringend behoefte aan verblijfsruimten voor de begeleiding van de kinderen in het project. Tot dusver mocht een gedeelte van de begeleiding in dezelfde ruimte als de kinderen slapen maar nieuwe regelgeving bepaalt dat (ook i.v.m. de privacy van de volwassenen) er verblijfsruimten bij moeten komen. Deze ruimten moeten op de eerste verdieping gerealiseerd worden. Een uitbreiding van het TFC met een complete eerste verdieping stond al op het "verlanglijstje" van ons en de fundamenten van het gebouw zijn er al op gemaakt. Omdat deze totale uitbreiding met een eerste verdieping een kostbare zaak is, willen we dit in fase gaan realiseren. Om te beginnen willen we eerst deze verblijfsruimten voor de begeleiding realiseren.
 
- Op de eerste verdieping moet er, volgens Keniaanse regelgeving, ook een "ziekenboeg" komen waar de kinderen die griep of malaria hebben rustig kunnen herstellen zonder de kans dat ze anderen kunnen aansteken. Dit zou de tweede uitbreiding van de eerste verdieping moeten worden.
 
- Omdat de vervolgopleidingen voor de kinderen een relatief kostbare zaak is, willen we graag een "scholingsfonds" gaan starten waar mensen cq bedrijven specifiek voor kunnen gaan doneren. Al de donaties die daarvoor binnenkomen/geworven worden zijn dan ook specifiek geoormerkt hiervoor.
 
- Omdat de kwaliteit van de openbare school waar de kinderen nu op zitten, niet helemaal aan onze verwachtingen voldoet en de schoolresultaten beter zouden moeten kunnen, willen we alle kinderen graag op een kwalitatief betere school plaatsen. De scholingskosten zijn min of meer vergelijkbaar met de huidige school maar de afstand is dermate groot dat er 2 busjes aangeschaft zouden moeten worden om de kinderen heen en weer te brengen. Wij houden ons aanbevolen voor mensen/bedrijven die hiervoor specifiek zouden willen doneren.
 
- Inmiddels staat er een eerste kas in de groententuin zodat er het hele jaar door (ook in de zeer warme periode) groenten voor het project gekweekt kunnen worden. Onze droom is dat er een tweede kas bij zou komen. Hierdoor kan vrijwel alle groenten dan zelf gekweekt worden.
 
 
 
 
 
 
 
Bent u in de gelegenheid om ons met een van bovenstaande punten te helpen of kent u iemand of een bedrijf die dat zou kunnen?  Neem dan svp contact met ons op
 
Namens de kinderen in het project: Asante sana! (Keniaans voor; Hartelijk bedankt!)