nieuwsoverzicht 2019

 
07-08-2019: Yes! Hét popkoor "A Sign of Friendship" (o.a. bekend van TV) gaat een benefietconcert voor ons houden. 2 maar liefst!!!! De eerste, waar ook Rosina Louwaars (deelnemer namens Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival 1987) en Ron Link (o.a. bekend van de hoofdrol uit de musical Tarzan) een gastoptreden verzorgen is op 29 september aanstaande in Catharinahof in Grave. De kaartjes zijn vanaf nu in de voorverkoop en kosten € 7,50 per stuk. De opbrengst gaat in z'n geheel naar de kinderen in het project. Wilt u kaartjes bestellen? Mail dan naar faharifoundation@hotmail.com en wij zorgen dat ze op tijd geleverd worden of klaar liggen bij de ingang. Natuurlijk zijn de kaartjes ook te koop bij de Catarinahof in Grave en bij Klik in grave. Via 06-13835187 kunt u ze ook bestellen.
 

 
06-08-2019: Christine is inmiddels, dankzij de donaties die we ontvangen hebben, geopereerd. Gelukkig gaat het nu weer een stuk beter. Ze blijft voorlopig wel onder extra controle bij het ziekenhuis.
 
 
  

19-07-2019: Traditioneel wordt er op de laatste dag van de 4-daagse van Nijmegen in Linden, op de officiële rustplaats, soep geschept en broodjes, koffie, frisdrank en andere versnaperingen verkocht. Elk jaar gaat de opbrengst van deze actie naar de diverse verenigingen uit het dorp en naar een ander (buitenlands) goed doel. Dit jaar waren wij de gelukkigen en hebben dan ook meegeholpen op die dag. Tijdens deze drukke dag is er dan ook weer veel geld opgehaald. Wij ontvangen van de organisatie maar liefst € 500,00!  SUPER!!! Dank je wel!!! 
 
 
15-07-2019: De kas in de groententuin werkt goed! Er staan veel groenten in. Ook buiten de kas groeit bv de mais ook goed.
 
 
 
09-07-2019: Er is gelukkig al een flink bedrag gedoneerd. DANK allen daarvoor!. Helaas is de operatie met een paar weken uitgesteld omdat de bloedwaarden van Christine niet goed zijn.... 
 
05-07-2019: Helaas moet Christine weer onder het mes. De zwelling op haar voorhoofd is weer terug. We zijn inmiddels een facebookactie gestart om de operatie (die waarschijnlijk tussen de €700,00 en € 1.000,00 gaat kosten) te betalen. 
 

 
25-05-2019: Na een dag lekker bezig zijn op het project, is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning met een leuke film voor de kinderen.
 
 
 
11-05-2019: Wat een verrassing! Wij hebben een bedrag van € 500,00 van Stichting Dorp Waar Pit In Zit ontvangen! Mega bedankt! 
 
07-05-2019: De kinderen zijn weer terug op het project en gaan weer naar school in hun nieuwe uniform.
 
 
 
03-05-2019: Wij hebben een nieuw meisje opgenomen in het project. Haar naam is Rihanah. Inmiddels hebben we ook voor haar steunouders gevonden. Wij willen hen bedanken dat zij dit meisje een kans op een zelfredzaam bestaan willen geven.
 
 
30-04-2019: Erick (couper Trots Fashion and Uniforms) heeft ondersteuning gekregen van 2 naaisters. Een van de eerste dingen die zij gaan maken zijn de nieuwe schooluniformen voor de kinderen in het project.
 
 
 
25-04-2019: De klanten van Kids Town hebben de afgelopen tijd € 30,00 aan fooiengeld gegeven en Kids Town zelf heeft dat bedrag verdubbeld. BEDANKT! 
 
 
19-03-2019: Binnen de Vandersanden Group wordt jaarlijks veel gedaan voor goede doelen. Bestuursleden Mari en Hans ontvingen een cheque van € 3.300,00 ontvangen. Namens de kinderen BEDANKT!
 
 
08-04-2019: De kinderen hebben een kleine vakantie en zijn blij om weer naar hun familieleden te gaan. 
 
 
 
13-03-2019: Helaas heeft Christine (een van de meisjes in ons project) Malaria opgelopen en een infectie met een flinke abces op haar hoofd. Ze moest onmiddellijk in het ziekenhuis geholpen worden maar gelukkig gaat het nu weer beter met haar.
 
 
 
 
03-03-2019: Het naaiatelier heeft een paar nieuwe krachten. De Coupeur heet Erick en de marketingdame heet Rose. Wij wensen ze heel veel succes om Trots Fashion and Uniforms te laten slagen! 
 
 
 
15-02-2019 t/m 02-03-2019: Wij zijn op werkbezoek geweest naar het project in Kenia. Met een groep van in totaal 13 personen, die zonder uitzondering allemaal hun eigen reis, verblijf en eten hebben betaald hebben we weer veel voor de kinderen kunnen betekenen. We hebben de jaarlijkse collectieve verjaardagen van alle kinderen gevierd, een hele gezellige stranddag gehad, we hebben voedselpakketten in het kleine dorpje naast het centrum aan de armste mensen uitgedeeld, Namens ChildRight heeft Rosina een magnetron, speelgoed en een tondeuse geschonken. Wietske (een van de mensen die mee is geweest) had in Nederland geld ingezameld en daar van dat geld een koelkast, diepvrieskist, speelgoed, blender, gasstel en kruiwagen kunnen kopen. Ook de andere deelnemers aan dit werkbezoek zoals bv Holger, Tina, Karin, Hans, Mees, Jeffrey, Henri, Rob, Nathalie, Titia en Bas hebben o.a. speelgoed gekocht en daar de kinderen heel blij mee gemaakt.
 
  
 
 
 
Er zijn tijdens ons bezoek ook een paar nieuwe stafleden en een hoofd van het Naaiatelier (Trots Fashion) het team komen versterken. Het totale team bestaat nu uit (van boven naar beneden en van links naar rechts): Isaac (Managing director), Kariuki (klusjesman), Flavian (ondersteuning van de staf), Erick (hoofd ontwerper Trots Fashion), Kitsao (bewaker), Kupalia (leraar), Purity (Matrone), Doris (kok), Christine (Manager), Rosemary (Acquisitie Trots Fashion)
 
 
 

  
 
29-01-2019: Een van onze stafleden heeft zijn arm gebroken en moest onmiddellijk behandeld worden. Om alles te kunnen betalen zijn we een Facebookactie begonnen om voldoende geld op te halen. Dit is gelukt en Kupalia is erg dankbaar voor alle steun die hij van alle donateurs heeft gehad.
 
 
19-01-2019: En gedeelte van de omheiningsmuur van het Trots Foundation Centre moest vervangen worden omdat de hevige regenval van een tijdje terug de grond onder de muur had verzwakt. Om kosten te besparen helpen ook de stafleden mee. 
 
 
19-01-2019: De kinderen leren ook leuke vaardigheden die ze later in hun volwassen leven kunnen gebruiken. Zoals bv Emily en Aisha die leren hoe ze snacks kunnen maken.
 
 
 
 
15-01-2019: We hebben een nieuw meisje verwelkomd in het Trots Foundation Centre. Haar naam is Riziki Rose, is 8 jaar en haar oma kon echt niet meer voor haar zorgen. Zij deed dat omdat de moeder van Riziki doof is, niet kan praten en werkeloos is. Riziki heeft het enorm naar haar zin. 

10-01-2019: Ook Mwanahamisi en Rehema zijn een stap verder op hun weg naar zelfredzaamheid. Zij zitten inmiddels op een High School aan de kust. 
  
 
06-01-2019: Vandaag is er een nieuw jongetje in ons project opgenomen. Zijn alleenstaande moeder kon niet voor hem en zijn 2 broertjes en zusje zorgen. Wij verwelkomen Iqra in het centrum en zijn op zoek naar sponsorouders voor hem. Heeft u interesse? Neem dan zeker even contact met ons op via faharifoundation@hotmail.com en wij vertellen u dan graag wat het inhoudt om sponsorouder te zijn.
 
Iqra Nyanje
 
 
02-01-2019: Ook in het Trots Foundation Centre is 2019 weer normaal begonnen. Dit jaar zijn er weer 4 kinderen van het project, voor het eerst, naar High School gegaan. Dankzij de steun van hun sponsorouders en andere donoren kunnen zij een volgende stap maken naar het zelfredzaam zijn.
 
 
01-01-2019: Wij wensen iedereen het allerbeste voor 2019. Samen met uw steun zorgen we dat de kinderen in het Trots Foundation Centre zelfredzaam worden. Bij voorbaat onze dank, namens hen, voor uw steun!