nieuwsoverzicht 2016

 
30-12-2016: We hebben het met z'n allen gered! Er is voldoende geld ingezameld om de kinderen komende februari mee te nemen op een dagje naar het Safariperk Tsavo East. Dat zal een hele belevenis voor ze worden!!!!! Kunnen ze zelf ook zien hoeveel mooie dieren er in hun land wonen! Dank aan alle donateurs!
 
30-12-2016: De oliebollenactie loopt lekker en we zijn volop bezig op met deze actie geld op te halen voor het dagje uit dat we de kinderen in het project willen aanbieden tijdens ons komende werkbezoek in februari 2017. Dank aan alle oliebollenbestellers!
 
18-12-2016: Heel goed nieuws! Via een steunouder zijn we in contact gekomen met de Umdash Foundation in Oostenrijk. Daar hebben we de vraag neergelegd om de Fahari Foundation te steunen met het financieren van de opleidingskosten van de kinderen in het project. Dit was hun antwoord:
"We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat de Umdasch Foundation besloten heeft om de Fahari Foundation te ondersteunen met middelen voor de onderwijsprogramma's van de kinderen. De Umdasch Foundation is een initiatief van Hilde Umdasch en Alfred Umdasch met als doel om op het gebied van onderwijs, economie en ethiek elkaar te verbinden. Het Fahari Foundation project werd geselecteerd omwille van de gemeenschappelijke doelstellingen met betrekking tot een betere toekomst via onderwijs en zelfredzaamheid."
 
18-12-2016: Vandaag is de laatste nieuwsbrief van dit jaar verschenen.
 
17-12-2017: Het bestuur van de Fahari Foundation wenst iedereen hele fijne feestdagen en al het goede voor het nieuwe jaar. Graag willen we iedereen bedanken die, op welke manier dan ook, zijn/haar steentje heeft bijgedragen aan het welzijn van de kinderen in ons project in Kenia.
 
17-12-2016: Trees, Jacqueline en Liesbeth verkopen allerlei dingetjes voor de Fahari Foundation tijdens de Kerstmarkt in Duiven.
 
13-12-2016: Komend schooljaar gaan er maar liefst 14 kinderen naar het voortgezet onderwijs in het binnenland van Kenia. De scholen daar zijn kwalitatief beter dan de scholen aan de kust. De eerste kinderen zijn met de bus vertrokken en zijn inmiddels aangekomen. In januari beginnen de scholen weer.
 
11-12-2016: Er was een beregezellige Dickens Kerstmarkt in Duiven. Trees, Liesbeth en Jacqueline hebben daar voor de Fahari Foundation Centre een kraam bemand en geld voor de stichting opgehaald. Dank je wel dames!
 
01-12-2016: Lae-titia (voorzitter van de Fahari Foundation) is voor een verrassingsbezoek naar het project geweest. Naast het bezoek aan het Trots Foundation Centre (heette eerst Fahari Foundation Centre) is er een bezoek gebracht aan enkele families van (nieuwe) kinderen in het project, is er een stranddag geweest en zijn er veel vergaderingen geweest met de caretakers van de kinderen, het team en diverse andere mensen. Een bezoek om (weer) niet te vergeten!
 
20-11-2016: Omdat de nieuwe watertoren in de reeds bestaande groententuin is komen te staan, moest ook die opnieuw worden aangelegd. Ziet er weer strak uit!
 
18-11-2016: De watertoren, die we dankzij vele donaties kunnen bouwen, nadert zijn voltooiing! Het stucwerk moet nog drogen en dan kan de toren geschilderd worden.
 
17-11-2016: Vanavond was de eerste aflevering van een drie-daags jubileumshow van hét popkoor "Sign Of Friendship" in het Musiater te Zevenaar. Het popkoor bestaat 25 jaar en is in alle opzichten een lust voor oog en oor! Tijdens de show was er ook aandacht voor de Fahari Foundation en wij mochten na afloop (en ook de komende 2 avonden) een collecte houden. Namens de kinderen in het project hartelijk bedankt en van harte gefeliciteerd!
 
08-10-2016: Vandaag is een nieuwe editie van onze Nieuwsbrief, met een opsomming van de laatste gebeurtenissen in/rondom ons project in Kenia,verschenen.
 
08-08-2016: Start van de constructie van de watertoren. Ook deze keer hebben we lokale "werkeloze"mensen ingehuurd om het grote gat in de grond te graven. Op deze manier hebben ook zij weer even werk en kunnen ze geld verdienen om hun gezien te onderhouden.
 
05-08-2016: Zomaar een foto van spelende kinderen bij het Fahari Foundation Centre.
 
04-08-2016: Een tijdje geleden hebben we een Facebook actie gehouden om een printer voor het project in Kenia aante schaffen. Dankzij alle donateurs konden we een goede aanschaffen. Dank jullie wel!
 
19-07-2016: Naast een officiële stichting in Nederland hebben we nu ook een officieel geregistreerde NGO in Kenia. De stichting heet daar: Trots Foundation.
Afbeelding invoegen 
 
 
 
16-07-2016: De Snuffelmarkt is weer open. In deze winkel mogen we weer allerlei gedoneerde spulletjes verkopen voor het goede doel! Dit keer is de winkel gevestigd aan de Klinkerstraat 22 in Grave. Tot eind Augustus is de winkel elke zaterdag geopend van 10:00 uur t/m 17:00 uur en vanaf September weer elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 10: 00 t/m 17: 00 uur.
 
10-07-2016: Een anonieme donor heeft geld gegeven om voor de kinderen in het project nieuwe sokken en ondergoed te kopen. Dank je wel!
 
08-07-2016: Het is gelukt! Met z'n allen hebben we het geld voor de constructie van de watertoren bij elkaar gehaald! GIGA BEDANKT allemaal! Er is al een "artist impression" van de watertoren: Het wordt een plaatje!
 
Afbeelding invoegen 
 
23-06-2016: De kinderen in het project helpen ook mee met het schoonmaken van bv de tuin en het speelterrein.
 
21-06-2016: Er komen dit jaar weer heerlijke watermeloenen uit de groententuin bij het Fahari Foundation Centre. De groententuin is destijds door studenten van het Liemers College in Zevenaar aangelegd.
 
18-06-2016: Veiligheid is super belangrijk. Vandaag hebben de kinderen en de leiding van het Fahari Foundation Centre les gekregen in het hanteren van de brandblussers die onlangs zijn geleverd aan het centrum
 
15-05-2016: Die nieuwste nieuwsbrief is zojuist uitgekomen.
 
08-02-2016: Van 8 t/m 22 februari zijn we op werkbezoek geweest bij ons project in Kenia. Dit keer werden we vergezeld door meerdere steunouders die graag kennis wilden maken met hun steunkind(eren).
 
26-01-2016: De kinderen zijn er weer klaar voor! Het nieuwe schooljaar gaat beginnen en alle kinderen hebben een nieuw schooluniform. Dank aan alle sponsoren!!!!
 
23-01-2016: Vandaag was het zover. Hét Gala van ChildRight Fund. Op een top locatie (Kurhaus in Scheveningen) werd het perfect georganiseerde gala gehouden ten bate van diverse goede doelen die het ChildRight Fund ondersteund. Ook wij van de Fahari Foundation worden door ChildRight ondersteund en mochten met 20 personen aanwezig zijn op dit gala. Er werden diverse toespraken gehouden (o.a. een videoboodschap van prinses Laurentien), er was een loterij en een kunstveiling waar o.a een kunstwerk van Marian Jacobs en Ans Markus onder de hamer kwamen. Naast een voortreffelijk diner waren er ook optredens van o.a. Liptease, Jared Grant en Brandon. De doelstelling van dit gala was om geld op te halen voor een aantal goede doelen die ChildRight ondersteund. Wij zijn dan ook zeer blij dat wij van ChildRight een bedrag van € 15.800,00 gaan ontvangen! Namens de kinderen in het project; ASANTE SANA!
 
19-01-2016: Het schooljaar in Kenia is voor sommige van "onze" kinderen weer begonnen. Shukrani is een van deze kinderen en hij is helemaal klaar voor zijn nieuwe school. Hij zit in de 2e klas van het voortgezet onderwijs. De kinderen die naar de eerste klas van het voortgezet onderwijs gaan moeten nog een maandje wachten. Die kinderen die op de basisschool zitten zijn ook al weer naar school gegaan.
 
11-01-2016: Het Fahari Foundation Centre waar alle 50 kinderen in het project wonen moet ook onderhouden worden en daarom krijgt het nu een nieuwe verfbeurt.
 
07-01-2016: Goed nieuws! We hebben afgesproken met de pandeigenaar waar wij de Snuffelmarkt organiseren (Hoofdwagt 6 te Grave) dat we net zo lang mogen blijven zitten tot er een commerciële huurden voor het pand is. Dat betekend dat we nog steeds spullen die door de diverse mensen aan onze stichting worden gedoneerd, aannemen en verkopen. De opbrengst van de winkel gaat dan weer naar de Fahari Foundation en daarmee financieren we het project gedeeltelijk. De winkel is in principe elke donderdag, vrijdag en zaterdag geopend tussen 10:00 en 17:00 uur. LET OP: ZATERDAG 23 JANUARI ZIJN WIJ I.V.M. EEN ACTIVITEIT GESLOTEN!
  
04-01-2016: De bouw van de extra vleugel aan het Swiss Cottage Hospital (partner van de Fahari Foundation die voor de medische verzorging van de kinderen in het project zorgt) nadert z'n voltooiing. In deze vleugel (mede gefinancierd door de Fahari Foundation en Wilde Ganzen) komt een moeder/kind afdeling. Met deze afdeling bindt het ziekenhuis de strijd aan tegen de onnodige sterfte van moeder en hun (on)geboren kind)
 
03-01-2016: We zoeken nog extra steunouders voor 15 kinderen in het project. Steunouder zijn betekent normaal gesproken dat u € 50,00 per maand aan de stichting overmaakt. Omdat deze kinderen al een steunouder van € 25,00 per maand hebben betekent het dat u € 25,00 per maand overmaakt naar de rekening van de Fahari Foundation (donatie is aftrekbaar van de belasting vanwege onze ANBI status) en met dat geld draagt u bij aan de dagelijkse verzorging (eten, drinken, kleding, medische verzorging enz) voor een van de kinderen. U wordt dan samen met een andere steunouder gekoppeld aan 1 van de kinderen. Met z'n allen zorgen we er voor dat de kinderen zelfredzaam worden! Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op via faharifoundation@hotmail.com of via telefoonnummer 0621543260. We beantwoorden graag uw vragen en bespreken de mogelijkheden.

01-01-2016: Wij wensen iedereen het allerbeste voor 2016. Samen met uw steun zorgen we dat de kinderen in het Fahari Foundation Centre zelfredzaam worden. Bij voorbaat onze dank, namens hen, voor uw steun!