nieuwsoverzicht 2015

22-12-2015: Onze laatste nieuwsbrief van dit jaar is verschenen.
 
28-11-2015: De Snuffelmarkt draait lekker door en dankzij alle spulletjes die we al hebben gekregen kunnen we weer veel mooie dingen doen voor de 50 kinderen in het programma in Kenia. Wilt u ook meedoen en het goede doel steunen? Als u nog hele en bruikbare spulletjes heeft die u aan de Fahari Foundation wilt doneren, dan zijn wij daar heel blij mee! De Snuffelmarkt (Hoofdwagt 6 in Grave) is elke donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. U kunt uw spulletjes daar dan afgeven of maakt u een afspraak via 0621543260. Namens de kinderen; BEDANKT!
 
27-11-2015: De aanbouw van de nieuwe vleugel aan het Swiss Cottage Hospital vordert gestaag. In deze aanbouw komt de moeder/kind afdeling die de onnodige sterfte van (on)geboren kind en moeder tegen gaat. De uitbreiding wordt financieel mogelijk gemaakt door de Fahari Foundation en Wilde Ganzen.
 
 
 Afbeelding invoegen
26-11-2015: Het heeft even geduurd.... Maar na heel veel geregel en uitermate veel geduld is het dan toch zover! Dankzij de financiële steun van Wilde Ganzen en de Derde Wereld Rommelmarkt (van het Mill-Hill College in Goirle) en de tomeloze inzet van Wallace (directeur van het lokale ziekenhuis "Swiss Cottage Hospital" waar we een samenwerking mee hebben) is er vanaf vandaag stroom in het Fahari Foundation Centre. Tot dusver hebben ze altijd met een generator stroom op moeten wekken maar (gelukkig) behoord dat nu tot het verleden! Natuurlijk blijft de generator wel achter de hand want in Kenia wil de stroom nog wel eens uitvallen en dan moet en meteen omgeschakeld kunnen worden. Weer een mijlpaal voor de kinderen in het project! Mwangome (voorzitter van de Keniaanse groep vrijwilligers die voor de kinderen zorgen) mocht de schakelaar als eerste omzetten. LICHT!
 
Afbeelding invoegen
 
22-11-2015: DANK aan popkoor "A Sign of Friendship"!!! Vandaag hebben ze (voor het 2e jaar op een rij) een benefietconcert voor Fahari gegeven. Het was allemaal oorstrelend wat ze ten gehoren brachten. Iedereen genoot dan ook voor de volle 100%. Het beval zo goed dat de dirigent al aan Trees (onze duizendpoot die de avond georganiseerd had) vertelde dat ze volgend jaar (hun jubileum jaar) graag weer een benefietconcert voor Fahari willen geven. Het concert bracht Fahari € 763,30 op! Dank jullie wel!
  
22-11-2015: Vandaag (en gisteren) hebben Trees en Jaqueline hun beste beente voorgezet tijdens de WinterFair in Zevenaar. Gezamenlijk bevrouwde ze een stand waar van alles voor Fahari aan de man gebracht werd. Meiden: jullie zijn toppers! Samen hebben ze toch maar mooi € 725,00 opgehaald!!
 
21-11-2015: De kinderen waren door het dolle heen toen ze als verrassing mee mochten voor een stranddagje. Het blijft een genot om te zien (en mee te maken) hoeveel plezier ze dan hebben.
 
20-11-2015: In Kenia is de grote vakantie vandaag begonnen. Natuurlijk worden op de laatste schooldag de rapporten uitgedeeld. Een aantal kinderen uit het project waren eerste van de klas geworden terwijl anderen een certificaat kregen omdat ze bv het meest behulpzaam in de klas waren. Met z'n allen mogen we trots zijn dat de kinderen het zo goed doen! Lae-titia was erbij en mocht de certificaten overhandigen.
 
18-11-2015: Aan de pitt latrines wordt gestaag doorgewerkt. Ondanks alle regenval gaat het stapje voor stapje verder.
 
15-11-2015: De verrassing was groot bij iedereen in het project toen Lae-titia voor een verrassingsbezoek arriveerde.
 
03-11-2015: Modehuis Ter Horst van Geel (10 filialen in Nederland) heeft onlangs een speciale "broekenactie" gehouden. Bij aanschaf van een nieuwe damesbroek kon een oude (hele) broek worden ingeleverd en men kreeg dan €10,00 korting. Alle ingeleverde broeken (zo'n 1.000 stuks!) van deze actie zijn vandaag aan de Fahari Foundation aangeboden. Wij gaan er voor zorgen dat de broeken, in gedeeltes, in Kenia gaan worden uitgedeeld. Namens al de vrouwen in Kenia: Dank je wel Modehuis Ter Horst van Geel!
 
03-11-1015: Rotary Club Bergh heeft onze stichting uitgekozen als een van de drie goede doelen waar de opbrengst van hun kerstmarkt op 12 december as aan gedoneerd gaat worden. Dank je wel daarvoor! Tijdens deze goed verzorgde kerstmarkt kan iedereen tal van (kerst)spulletjes kopen. De helft van de omzet gaat, in gelijke mate, naar de drie goede doelen. Dus, wilt u de andere 2 goede doelen maar ook de Fahari Foundation steunen? Ga dan gezellig naar deze kerstmarkt.
 
03-11-2015: Dankzij een samenwerking met Wilde Ganzen is de uitbreiding van het Swiss Cottage Hospital met een nieuw vleugel in volle gang. In deze vleugel komt een speciale afdeling voor moeders met hun (on)geboren kind(eren). Dank je wel Wilde Ganzen!
 
16-10-2015: Samen met ChildRight Fund is er geregeld dat er bij het Swiss Cottage Hospital (onze partner in Mtwapa) een couveuse is gekomen! Dankzij deze gift kan het ziekenhuis er voor zorgen dat een van zijn doelstellingen (het terugdringen van de onnodige sterfte van pas geboren kinderen en hun moeders) gehaald kan worden! Dank je wel ChildRight Fund!
  
11-10-2015: Ook dit jaar houden we in samenwerking met Bakkerij Vlaailand weer onze vlaaienactie. U kunt kiezen uit 4 verschillende overheerlijke vlaaien die op 4 december geleverd worden. Wilt u ook zo'n lekkere vlaai tijdens de Sinterklaas? neem dan contact met ons op via faharifoundation@hotmail.com en dan kunnen we de exacte spelregels met u doornemen.
 
10-10-2015: Een van de doelstellingen van dit jaar was om de "pitt latrines" bij het Fahari Foundation Centre te realiseren. Pitt latrines zijn wc's op basis van een gat in de grond. Volgens nieuwe regelgeving in Kenia moet er bij een gebouw als het Fahari Foundation Centre een mogelijkheid zijn om van deze wc's gebruik te maken als de wc's in het gebouw defect zijn. Inmiddels zijn ze begonnen met de bouw er van.

08-10-2015: De Snuffelmarkt is weer geopend! Voor de derde keer organiseren wij in het pand aan de Hoofdwagt nr. 6 in Grave deze markt met gedoneerde spulletjes. Deze keer blijven we, afhankelijk van de aanvoer van nieuwe spullen, in principe tot eind januari 2016. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag is de winkel geopend tussen 10:00 en 17:00 uur. Wij willen iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan het tot stand komen van de Snuffelmarkt. Zonder alle inzet van hen was het ons niet gelukt. Natuurlijk ook dank aan iedereen die spullen aan ons gedoneerd hebben. Jullie zijn kanjers! Omdat we een langere periode in de winkel zitten hebben we altijd nieuwe spulletjes nodig en vragen we aan iedereen: heeft u nog bruikbare, hele en werkende spullen die u aan onze stichting zou willen doneren? Graag!!! Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0621543260 en dan maken we een afspraak hoe uw spulletjes in de winkel kunnen komen.
  
01-09-2015: Vandaag is de nieuwste nieuwsbrief verschenen.
 
23-08-2015: Na een zonovergoten dag tijdens de grote kofferbakverkoop in Pannerden konden we de balans weer opmaken. Dankzij het initiatief en de hulp van Patricia, Karin en Marleen was de dag toch weer geslaagd. Ondanks het andere "kofferbakverkoopgeweld" van de andere 160 deelnemers, is er toch weer € 125,05 voor Fahari binnengehaald! Super meiden!
 
10-08-2015: Het zit er weer op.... We zijn net terug van ons bezoek aan de kinderen in het programma in Kenia. Om kort te zijn: het was weer fantastisch!!! Goed om te zien dat alle hulp die we van alle steunouders, donateurs en vrijwilligers krijgen ook daadwerkelijk goed uitpakt! De kinderen zijn allemaal blij en gezond. Ze doen het goed op school en het zijn allemaal, stuk voor stuk, hele goed gemanierde kinderen. Een compliment aan de Keniaanse begeleiders die 7 dagen van de week, 24 uur per dag voor de kinderen zorgen! Tijdens ons bezoek hebben we de kinderen, dankzij diverse sponsors, een heel aantal spellen kunnen geven en hebben we ze verrast met een dagje aan het strand en een etentje in een restaurant. Hieronder ziet u een heel aantal foto's die we gemaakt hebben. Voor nóg meer foto's verwijzen wij u graag naar onze facebookpagina; https://www.facebook.com/fahari.giling waar we u ook (bijna) dagelijks op de hoogte houden van alles dat met "onze" kinderen in Kenia te maken heeft.
 
07-08-2015: Wat een ontzettend lief gebaar! Liliana heeft in Zwitzerland een aantal joga lessen gegeven en de opbrengst verdeelt over 2 goede doelen. Eentje daarvan is de Fahari Foundation. Ze heeft maar liefst €677,76 aan onze stichting overgemaakt. Het bedrijf waar ze werkt, zal via hun stichting (Cofra Treasury Service) het bedrag verdubbelen! Mega dank aan Liliana, haar leerlingen en Cofra!
 
02-07-2015: Wat een verrassing vandaag! Trees Snijder mocht voor de Fahari Foundation een cheque t.w.v. € 300,00 op basisschool De Toorts in Didam in ontvangst nemen! De kanjers van groep 8 hadden op 24 juni een ondernemersmarkt georganiseerd om geld voor de stichting op te halen. Ze brachten o.a. schepjes, harkjes, gietertjes, pennen, schriften en nagellak aan de man. Voor de ontspanning/inspanning stond er o.a. ook een springkussen. Dank je wel Trees en de kanjers van groep 8 van Basisschool De Toorts uit Didam! Wij en de kinderen in Kenia zijn trots op jullie!
 
23-06-2015: Ontbijt! Een goede start van de dag!!
Eerder organiseerden we voor ons ontbijtprogramma in Kenia een Sinterklaasfeest. Dit jaar houden we een andere actie.
Een typisch Hollandse actie! Delfts blauwe tegeltjes voor in de eetzaal! U kunt voor € 25,00 een persoonlijk tegeltje sponsoren. Als we met z'n allen 150 tegeltjes "verkopen" zijn onze kinderen in Kenia een jaar lang verzekerd van voedzame pap in de ochtend!
U kunt kiezen uit de onderstaande 4 tegeltjes en deze voorzien van uw eigen tekst (maximaal 60 karakters inclusief leestekens en spaties) Dit tegeltje komt dan in Kenia in de eetzaal van het Fahari Foundation Centre te hangen. Hiermee kunt u een blijvende persoonlijke boodschap aan de kinderen / uw sponsorkind het project geven.

14-06-2015: We zijn heel dankbaar voor alle steunouders die met hun bijdrage van €25,00 per maand een van de kinderen in het project financieel voor de helft steunen. Sommige steunouders steunen hun sponsorkind zelfs helemaal. Fantastisch gewoon! Met z'n allen maken we het verschil voor hen! Voor een aantal kinderen zoeken we nog een 2e steunouder. Wilt u hen helpen of kent u iemand die dat zou kunnen en willen? Laat het ons dan s.v.p. even weten per mail; faharifoundation@hotmail.com Wij nemen dan graag contact met u op om alle details door te nemen. Hieronder ziet u de foto's van de kinderen die op zoek zijn naar u. Door op hun naam te klikken, ziet u alvast informatie van het desbetreffende kind.
  
11-06-2015: Een van de kinderen uit ons project (James Kahindi) is eerste geworden bij de regionale hoogspringwedstrijden voor basisscholen! Na deze wedstrijd ging hij door naar Kisii (plaats aan de west kant van Kenia) waar hij heeft deelgenomen aan de nationale kampioenschappen. Daar heeft hij de 5e plaats behaald! Een super prestatie!
  
09-06-2015: Vandaag zijn we met een nieuwe actie begonnen; Nu de kinderen allemaal in het Fahari Foundation Centre wonen, merken we dat er enorme behoefte is aan spellen en speelmogelijkheden. Na onze vraag aan hen welke spellen ze het liefst zouden willen spelen, kwamen de volgende spellen naar voren: Keram, schaken, tennis, tafeltennis, tafelvoetbal, Monopoly, voetballen, Ludo, Uno, Slangen & Ladders, Badminton en trampoline springen. De totale kosten voor al deze spellen zijn zo'n € 400,00. Het zou toch mooi zijn als we met z'n allen dit geld bij elkaar kunnen halen om deze wens van de kinderen in vervulling te laten gaan!? 
 
07-06-2015: Een andere actie was de Snuffelmarkt in Zevenaar. Elke vrijdag, zaterdag en koopzondag was de winkel van de voormalige Halfords (Grietsestraat 34 in Zevenaar) open voor iedereen die op zoek was naar net dat ene dingetje waar ze al zo lang naar op zoek waren. Alle spulletjes zijn gedoneerd en ook het pand is aan ons ter beschikking gesteld zodat elke euro die in de winkel binnenkomt ook aan het goede doel besteed kan worden. Iedereen hartelijk dank daarvoor! Dank aan alle vrijwilligers (Trees, Liesbeth, Karin, Marijke, Patricia, Jeroen en Jolanda) voor jullie inzet! Dankzij jullie krijgt de Fahari Foundation toch weer een leuk bedrag!

07-06-2015: Vandaag was het jaarlijkse spektakel "Didam op stelten". Deze keer heeft Trees (voor de Fahari Foundation) een gezamenlijke stand met Jacqueline Driessen van  "Second Chance Shirts" uit Didam bemand waar ze een gezamenlijke actie hebben gehouden. Er werden o.a. Afrikaantjes (voor Afrikaantjes) en zelfgemaakte knuffels aan de man gebracht. De klapper van deze actie was een loterij waar iedereen voor € 2,00 een lot kon kopen en zo de prachtig gerestaureerde stoel door Jacqueline kon winnen. De totale opbrengst van deze dag werd gedeeld voor 2 goede doelen. Zowel de Fahari Foundation maar ook voor de "slachtoffers van de aardbevingsramp in Nepal" konden aan het eind van de dag meer dan € 400,00 op hun rekening bijschrijven! Trees en Jacqueline; Super wat jullie gedaan hebben!
 
 10-04-2015: Elektriciteit. Zo normaal voor ons.... In Kenia wil de stroom nog wel eens uitvallen...... Om te zorgen dat ze bij het Fahari Foundation Centre in elk geval in de avond/nacht altijd verlichting hebben, willen we zonnecellen op het dak van het gebouw plaatsen. Naast de zekerheid van verlichting gaat ook nog eens de maandelijkse energierekening omlaag. Om de aanschaf en aanleg van de zonnecellen te betalen (zo'n € 2.700,00) doen we een beroep op u. Met z'n allen kunnen we deze klus klaren. We hebben maximaal 108 mensen nodig die ons hierbij willen helpen. Door € 25,00 te storten op rekeningnummer NL77 RABO 0121040313 t.n.v Fahari Foundation (o.v.v. zonnecel) helpt u de kinderen in het programma enorm! Als dank komt uw naam in een zonnetje (of meerdere zonnetjes als u een veelvoud van € 25,00 wilt doneren) op een doek in het gebouw te staan. Er zijn al zonnetjes gedoneerd. Dank daarvoor! Doet u ook mee?
 

26-04-2015: Ook de kofferbakverkoop in Didam heeft weer een leuk bedrag voor de Fahari Foundation opgebracht (€500,00)! Trees, BEDANKT voor al je moeite van het organiseren van dit evenement!
 
12-04-2015: De Snuffelmarkt in Zevenaar zit er weer op. Ook deze keer was de Snuffelmarkt een groot succes! In drie dagen tijd is er een bedrag van € 1.437,23 opgehaald. SUPER gewoon. Dank aan Trees en al haar helpers voor deze geslaagde actie! Ook dank aan alle donateurs van de spulletjes en natuurlijk ook alle kopers!
 
04-04-2015: De paasloterij die we dit jaar voor de 4e keer bij de COOP in Zevenaar hebben georganiseerd heeft maar liefst € 1.136,00 opgebracht. KLASSE!!! Dank aan iedereen die hieraan meegewerkt heeft, prijzen geschonken hebben en loten gekocht hebben!
 
03-04-2015: De Snuffelmarkt in Grave zit er weer op. En het was een groot succes! Gedurende alle dagen dat de Snuffelmarkt open was is er een bedrag van zo'n € 4.000,00 opgehaald. Dank aan alle kopers en zeker ook dank aan iedereen die spulletjes voor deze snuffelmarkt hebben geschonken!!!
 
17-03-2015: De nieuwste nieuwsbrief met daarin het feit dat de begane grond van het Fahari Foundation Centre in Bomani (Mtwapa, Kenia) officieel is geopend, is vandaag verschenen.
 
13-01-2015: Vandaag hebben een aantal lokalen in het Fahari Foundation Centre nog een verflaag op de vloer gekregen en zijn de gordijnen opgehangen. Om te zorgen dat er niet zoveel stof in het gebouw komt, worden de paden verhard.
 
10-01-2015: De kinderen genieten van hun vrije zaterdag in hun nieuwe thuis het Fahari Foundation Centre. 
 
09-01-2015: Omdat alle kinderen nu ze in het Fahari Foundation Centre wonen, naar een andere school moesten (vlakbij het centrum) kregen ze allemaal nieuwe schooluniformen, schoenen en sokken. Bedankt aan iedereen die hieraan meebetaald heeft!!!
  
03-01-2015: Eindelijk!!! Het is zover!!! Vandaag zijn de kinderen in het programma verhuist naar hun nieuwe thuis (het Fahari Foundation Centre). Wat waren ze allemaal blij! Om hen in hun nieuwe thuis te verwelkomen is er een klein feestje gevierd! Dank aan iedereen die aan de realisatie van het Fahari Foundation Centre heeft geholpen! Voor de kinderen hebben we het gedaan en die zijn blij!!!
 
 02-01-2015: De bouw van de eerste verdieping van het Fahari Foundation is zo goed als af. voor een fotoalbum van de gehele bouw van dit rescue centre klinkt u hier . (De laatste foto's staan onderaan in het fotoalbum: Bouw)
   
01-01-2015: Om het jaar goed te beginnen hebben Karin, Raoul, Jeroen en Amy een koude nieuwjaarsduik in Didam genomen. Zij hebben zich laten sponsoren voor de Fahari Foundation en met deze actie samen meer dan € 1.300,00 opgehaald. Een super actie van deze kanjers!!!
 
01-01-2015: Wij wensen iedereen het allerbeste voor 2015. Samen met uw steun zorgen we dat de kinderen in Mtwapa een beter leven krijgen. Bij voorbaat onze dank, namens hen, voor uw steun!